Zemgales kulinārā mantojuma centrs



Zemgales goda saimniece Spodra Mēs devāmies ciemos pie Spodras uz Ogresgalu, kur mēs uzzinājām šīs sievietes ģimenes kulināro mantojumu. Spodras kundze uzsāk stāstījumu par savu ģimeni - vecākais dēls pēc laika devās uz Rīgu mācīties par mūrnieku, pēc laika arī jaunākais dēls (Kārlis Ābiķis – Spodrs tēvs) devās uz Rīgu mācīties, bet vinš saprata, ka vi... Lasīt tālāk
Zemgales goda saimniece Gunta Krievāne Ēdienu vēsture Pēckara gados, ēdieni tika gatavoti no pašu audzētiem produktiem. Nebija iespēju produktus atvest no ārzemēm. Ja bija iespēja, varēja iegādāties kontrabandas garšvielas, tādas kā - kanēli, piparus, safrānu. Interesanti bija tas, ka gārsu veda no ārzemēm kā ekskluzīvu garšvielu. Laukos audzēja majorānu jeb desu zāli... Lasīt tālāk
Zemgales goda saimniece Gunta Gita Dzene (81 gads) Guntas kundze uzsāk savu stāstījumu ar atmiņām par ģimeni – mammu sauca Marta un tēvu Andrejs, omi Kristīne. Arī Guntas Gintas Dzenes ģimeni 1949.gadā izsūtīja un viņa palika divatā ar omi, kura ir iemācījusi adīt, ko patīkot darīt arī līdzšim. Atminas Lielo talku laikus, kad kaimiņš devās pie kaimiņa, kopā dziedāja, dejoja, ... Lasīt tālāk
Zemgales goda saimnieces Elga Grigāne un Aija Āriņa Šī gada 24. maijā viesojāmies pie saimniecēm - Elgas Grigānes un Aijas Āriņas, Koknesē, Radošajā mājā. Viesošanās laikā uzzinājām gan jaunas receptes, gan kā kādreiz latviešu tauta svinējusi dažādus svētkus. Īsumā par Radošo māju. Radošajā mājā biedrība „Baltaine”, kuras vadītāja ir Inguna Žogota, tiek rīkoti ... Lasīt tālāk
Ogres tehnikums Vecbebros par kulināro mantojumu, sieru, medu un perspektīvām Ogres tehnikuma (OT) izglītības programmu īstenošanas vietā Vecbebros 10.maijā notika profesionālās kompetences pilnveides seminārs. Semināra tēma – "Profesionālās izglītības iestāžu Zemgales kultūrvēsturiskā novada mantojums un attīstības perspektīvas". OT direktore Ilze Brante, atklājot semināru, iepazīstināja ar notikumiem, ... Lasīt tālāk
Zemgales kulinārā mantojuma centra receptes raidījumā “Rīta panorāma” Ogres tehnikumā viesojās Latvijas Televīzijas ziņu dienests „Rīta Panorāma”, lai iepazītos ar Ogres tehnikumu un jaunizveidoto Zemgales kulinārā mantojuma centru. LTV žurnālists Uldis Birziņš viesojās Ogres tehnikumā, kur profesionālo priekšmetu pedagoģe Zinaīda Bāra, kopā ar audzēkni Kristapu Miķelsonu demonstrēja kā pagatavot ... Lasīt tālāk
Latvijas kulinārā mantojuma biedru sanāksme Biedrība "Latgales kulinārā mantojuma centrs " 2018.gada 18.janvārī, Daugavpils restorānā "Latgola", organizēja biedru ikgadējo sanākšanu. Biedrība „Latgales kulinārā mantojuma centrs" tika izveidota 2013. gada decembrī, tā apvieno 34 uzņēmumus, kas aktīvi strādā šajā tīklā un saviem viesiem piedāvā kulinārā mantojuma ēdienus... Lasīt tālāk